Mikä Man@ger?

Fakton järjestäjänä toimii Tietojohtajakilta Man@ger, joka on Tampereen teknillisen yliopiston tietojohtamisen opiskelijoiden kilta tai ainejärjestö, miksi sitä haluaakaan kutsua. Kiltalaisemme voi tunnistaa harmaista haalareista ja tekemisen meiningistä.  Vaikka jäseniä meillä onkin kovin vähän, kiltamme on tunnettu näkyvyydestään tapahtumassa kuin tapahtumassa. Tänä vuonna kun keväällä 2000 perustettu kiltamme täytti innokkaat 15 vuotta, olemme tunnustaneet väriämme kampuksella entistä enemmän sekä tehneet aiemmat tai uudet tapahtumat isommin ja paremmin. Tämän ansiosta lähti kehittymään myös idea Faktosta.Artikkeli-2

Alamme on syntynyt 90-luvun it-kuplan jälkimainingeissa, kun internetin nopea yleistyminen oli tuonut suuret datamäärät yhä useamman saataville. Kuplan aikoihin alettiin ymmärtämään, ettei nykymaailmassa enää riitä pelkkä ymmärrys liiketoiminnasta tai tietotekniikasta. Pitää pystyä näkemään sekä liiketoiminnallisia mahdollisuuksia, että innovoimaan, mitä kaikkea näillä tietomäärillä voidaankaan tehdä. Kun tähän mukaan otetiin myös kuplan myötä tullut huomion kiinnittyminen organisaation rakenteisiin, työhyvinvointiin ja uusiin työnteon tapoihin, oli tietojohtamisen koulutusohjelman tarpeellisuuden näkeminen helppoa. Tampere on edelleen ainut paikka, missä tietojohtamista voidaan opiskella jo kandivaiheesta lähtien.  Oman tiedonhallinnan laitoksen saimme vuonna 2001.

Koulutusohjelman synnyttyä muutaman välivaiheen kautta saimme virallisen kiltastatuksen Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistyksenä vuonna 2005. Kiltamme tavoitteena on edistää tietojohtamisen opiskelijoiden opiskelua, teekkarikulttuuria sekä toimia linkkinä alamme yritysten, muiden opiskelijoiden ja yliopiston välillä. Tavoitteen saavuttamiseksi kiltamme ylläpitää useita aktiviteetteja. Opiskelun tukemiseksi olemme paljon yhteydessä laitoksemme kanssa, kommunikoimme hallinnon opiskelijaedustajien kanssa, jotka ovat istumassa tutkinto-ohjelmien suunnitteluryhmissä. Yritykset tuomme lähelle opiskelijoitamme erilaisten yhteistyösopimusten, excursioiden ja tapahtumien kautta. Haluamme myös tukea opiskelijoiden verkostoitumista järjestämällä yhteistä toimintaa esimerkiksi tuotantotalouden tai muiden teknisten alojen opiskelijoiden kanssa.  Tämä onnistuu esimerkiksi suositulla itsenäisyyspäivän vastaanotollamme tai yhteisillä sitseillä. Toisinaan pääsemme jakamaan teekkarikulttuuria Otaniemessä toimivan Informaatioverkostojen kilta Athenen kanssa.

Milla Väänänen
Puheenjohtaja 2015
Tietojohtajakilta Man@ger

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Todista ettet ole robotti *