Fakto — tausta ja tavoitteet

On mahdollista, että kun luet tätä kirjoitusta, kuulet Faktosta ensimmäistä kertaa. On myös mahdollista, että olet yksi Faktolaiseksi itseään jo kutsuva edelläkävijä ja odotat tällä hetkellä innolla ensi syksyä ja kaikkea sitä, mitä Fakto tuo mukanaan. Joko tai, on hienoa, että olet löytänyt tapahtuman nettisivut ja haluat tutustua yhteen ensi syksyn mielenkiintoisimmista tapahtumista hyvissä ajoin näin heinäkuussa! Koska tietämys Faktosta vaihtelee lukijakunnassa suuresti, ensimmäinen pidempi uutisartikkeli on varattu Fakton taustojen ja tavoitteiden selventämiseen juuri sinulle, jotta tapahtuman ydin ei jää kaiken innostuksen ja ihmettelyn varjoon!

Artikkeli-1
Fakto15-tiimiä suunnittelemassa

Idea Faktosta syntyi keväällä 2015, kun Tampereen teknillisen yliopiston Tietojohtajakilta Man@ger teki strategisen päätöksen järjestää tapahtuma, joka kokoaisi alan opiskelijoita yhteen Tampereelle eri puolilta Suomea. Yksinkertaiselta kuulostavasta tehtävästä muodostui nopeasti moniulotteinen ja tavoitteellinen tapahtumaidea, case study –kilpailu, joka olisi ensimmäinen laatuaan ”tietotieteiden” saralla suomalaisissa opiskelijapiireissä. Vaikka idea case study –kilpailusta olikin alalla uusi, tuli motivaatio tapahtumaan osittain Otaniemen informaatiotieteiden aikaisemmin järjestämästä Interaktio-tapahtumasta, joka kuten Fakto, keräsi alan opiskelijoita yhteen. Tapahtumasta oli nimittäin jäänyt mieleen se, että muiden alan opiskelijoiden kanssa toimiminen oli hauskaa ja antoisaa tekemistä!

Fakton perimmäinen tavoite on tuoda ”tietotieteiden” opiskelijat yhteen ja antaa joukolle lahjakkaita opiskelijoita mahdollisuus haastaa itseään ja ylittää omia rajojaan ongelmanratkaisutaitojen saralla. Haluamme luoda sinulle ja opiskelukavereillesi ympäristön, jossa jokainen saa mahdollisuuden tuoda esiin omaa osaamistaan ja onnistua sekä samalla oppia jotakin uutta. Lisäksi Fakton yksi ehdottomista valttikorteista on mahdollisuus tavata muita saman alan aktiivisia ja innostuneita opiskelijoita, joihin törmääminen tulevaisuudessa uudestaan on enemmän kuin todennäköistä!

Toivotammekin juuri sinut viimeistään nyt tervetulleeksi Faktolaisten tiiviiseen yhteisöön! Nyt on oiva aika aloittaa valmistautuminen omaa kisajoukkuetta kokoamalla kesäisen rennolla otteella. Helpoiten se tapahtuu näitä nettisivuja ja tapahtuman Facebook-sivustoa seuraamalla!

Aura ja Henni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Todista ettet ole robotti *